36749
Book
In basket
Przetwory owocowe / red. Magdalena Drukort. - Warszawa : Buchmann, 2013. - 127 s. : il ; 28 cm.
Własnoręczne robienie przetworów ostatnio znów stało się popularne. Przekonaliśmy się, że domowe konfitury czy powidła są zdrowsze i smaczniejsze od tych ze sklepu. W tej książce zebraliśmy przepisy na różne przetwory konserwowane cukrem - konfitury, powidła, dżemy, marmolady, galaretki, musy i przeciery. Podajemy receptury m.in. na klasyczną konfiturę wiśniową, proste powidła morelowe oraz intrygujący dżem marchewkowy. Wiele ciekawych pomysłów znajdą tutaj zarówno osoby dopiero zaczynające robić przetwory, jak i ci wszyscy, którzy od lat zapełniają swoje spiżarnie smakołykami zamkniętymi w słoikach.
Availability:
Wypożyczalnia Krzywiń
O dostępność zapytaj w placówce: sygn. W 641 (1 egz.)
Reviews:
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again